Király Levente heti ajánlója

2017. július 28., 22:26

Király Levente szerkesztő-riporter tizenhat éve dolgozik a közmédiában. Ikonikus műsorok készítésében vett részt: az Ablak, az Évgyűrűk, a Napi mozaik és a Híradó munkatársaként. Napi szinten hallhatóak riportjai a Kossuth Rádió 180 perc hírmagazinban. 

Hétfőre a 180 perc közéleti hírmagazint ajánlom mindenki szíves figyelmébe. Reggelente három órában lehetőség nyílik arra, hogy politikusok, politológusok megszólaltatásával feltárjuk az aktuálpolitikai kérdések hátterét, és valódi mélységükben mutassuk be a hétköznapokat közvetlenül érintő eseményeket. (Kossuth Rádió, 7.00). Este ki nem hagynám a Kék fényt, amelyben nagyon érzékletesen mutatják be és illusztrálják a műsorkészítők az anyagokat, a lakosság figyelmét a csalásokra, átverésekre, bűnügyi trükkökre irányítva (Duna Tv, 21.25).

Kedden, de más napokon is érdeklődéssel várom az M1 esti híradóját. Hírfogyasztóként és azért is, mert sokáig dolgoztam hírterületen, különösképpen érdekelnek a mindennapjainkat átszövő, aktuálpolitikai fejlemények itthon és a nagyvilágban egyaránt (20.30).

Az 1990-ben készült Don Mat­teo olasz tévéfilmsorozat következő epizódját javaslom jó szívvel szerda estére. Volt szerencsém a tavaly személyesen találkozni a sorozat főszereplőjével, Terence Hill-lel, aki hatalmas gesztust tett azzal, hogy Bud Spencerhez hasonlóan, kiemelt támogatóként vett részt a jótékonysági műsorunkban. A világhírű olasz színész, polgári nevén Mario Girotti, aki papot játszik a sorozatban, a magánéletben is mélyen vallásos ember, ami azt hiszem lényeges kapocs közötte és a pápai áldással bíró Jónak lenni jó! műsor között (Duna Tv, 17.55).

Csütörtökön és minden hétköznap érdemes a Kossuth Rádió Hajnal-Táj műsorára ébredni. A Kárpát-medence vidékmagazinja hasznos tájékozódási pont lehet a határon átívelő együttműködésekről, támogatásokról vagy akár pályázatokról (6.11). Péntek este képletesen fogalmazva „menjünk” színházba a kanapén ülve! A Színházi este ’90 keretében tekintsük meg a Katona József Színház 1990-es Vízkereszt, vagy amit akartok előadását, melynek főszerepében Básti Juli és Benedek Miklós játékában gyönyörködhetünk (M3, 24.05).

Szombat délelőtt az Öt kontinens világmagazinban egy rendkívül tehetséges fiatalembert, György Ádám világhírű zongoraművészt mutatom be, aki kontinenseket áthidaló koncertkörútjai mellett, ez idáig a New York-i Carnegie Hallban háromszor adott szóló zongoraestet telt ház előtt, és több millióan követték játékát a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság nyitóünnepségén (Duna World, 11.30).

Vasárnap, az Úr napja nem indulhat istentisztelet nélkül. Reggel a Vatikáni híradó (Duna Tv, 6.55), Így szól az Úr (Duna Tv, 7.20) műsorok megtekintése után nyugodt szívvel mártózhatunk meg a Balatoni nyár pezsdítő kínálatában. Az egész nyarat felölelő műsor kulturális élményekkel, színvonalas fesztiválokkal és gasztronómiai szenzációkkal csábít minden nyaralni vágyót a „magyar tenger” partjára (Duna Tv, 8.30).