Megújult az Erdélyi Napló és a Krónika honlapja – Új internetes magazin indul

2017. május 03., 20:38

Az összes internetes kiadványunk új külsőt és felhasználóbarát funkciót kapott. A Székelyhon márciusi újrarajzolását követően mostantól a Krónika Online és az Erdélyi Napló is új külsővel és kibővített terjedelemben érhető el. 

Az összes internetes kiadványunk új külsőt és felhasználóbarát funkciót kapott. A Székelyhon márciusi újrarajzolását követően mostantól a Krónika Online és az Erdélyi Napló is új külsővel és kibővített terjedelemben érhető el. Sőt, új oldalunk is van: a Liget. Közös jellemzőjük, hogy mobileszközökről is élvezetes böngészést kínálnak. Éppen ideje volt, tudjuk. A korábban csak a Székelyhon regisztrált felhasználói számára elérhető funkciókat kiterjesztettük a többi kiadványra is.

Mind a Krónika Online, mind az Erdélyi Napló, mind pedig a Liget regisztrált olvasói kipróbálhatják ezeket: személyre szabhatók a témakörök, bejelölhetők az érdeklődési körnek megfelelő kategóriák, értesítéseket lehet kérni, ugyanakkor az anyagok lementhetők vagy félretehetők későbbi olvasásra. A hozzászólás pedig a regisztrált felhasználók kizárólagos kiváltsága.

A Krónika című napilapunk internetes változata, a Krónika Online pörgősebb lett, még jobban meg tudja jeleníteni az ország-világ eseményeit. Az Erdélyi Napló című hetilapunk azonos nevű internetes oldala szintén dinamikusan alakult át közelebb kerülve az olvasói igényekhez.

És hogy mi a Liget? Nos, ez a lapcsaládunk legújabb kiadványa. A könnyed, de cseppet sem komolytalan témakörök lapja ez. A Liget hitvallása: emberekről embereknek.

„Manapság óriási a médiazaj, s egyre harsányabbak az üzenetek. Sokan nem csak belefáradtunk már ebbe, úgy érezhetjük, hogy kifut a talaj a lábunk alól, egyre nehezebb eldönteni, hogy a mindennapi életünkben fontos döntéseket mi alapján hozzuk meg. A Ligetben ezen az áldatlan helyzeten is segítenénk” – fogalmaz az indulás kapcsán Rédai Attila, a projekt vezetője és Szász Cs.Emese felelős szerkesztő.

A portálon ezentúl eddig talán méltatlanul háttérben maradó erdélyi szakembereket szólaltatnak meg az élet különböző területeiről az orvosoktól kezdve a divattervezőkön át az autószerelőkig mindenféle olyan problémával, amellyel mi, erdélyiek szembesülünk.

A szerkesztők hangsúlyozzák: bár tudatában vannak annak, hogy az ilyen kiadványokat többnyire a hölgyek szeretik böngészni, de biztosítják az urakat, hogy ők is találnak az oldalon nekik szánt olvasnivalót.

A Liget mindemellett a tabutémákba is belekóstol, olyan jelenségeket közelít meg, amelyekről nem mindig, nem eleget vagy nem úgy írunk, de mégis fontos beszélni róluk.

A kiadvány portrésorozatában érdekes személyiségekkel állnak majd szóba, akikre valamilyen szempontból erdélyiként büszkék lehetünk: az első Bölöni László. Emberekről embereknek szól ez a portál, miközben információt, hasznos tanácsokat nyújt, szórakoztat, és mindenekelőtt élményt ígér.