Eltűnt az előny, nőtt az esély?

Somogyi Botond 2016. október 22., 17:27
Eltűnt az előny, nőtt az esély?
galéria

A román labdarúgó-Liga 1 idei szezonjának kezdetén a szakemberek, de a fogadási irodák is a Becali által támogatott Bukaresti FCSB-t látták a legesélyesebbnek, utána következett a tavalyi bajnok Astra. A volt katonacsapat nem hazudtolta meg az előrejelzéseket, és hamarosan elég nagy előnyre tett szert üldözőivel szemben. Néhány hete azonban az eddig olajozott gépezet csikorogni kezdett. A Kolozsvári CFR bukaresti győzelmével pedig már a vészharangokat is megkongatták a román fővárosban. A hétvégén a Medgyes által a FCSB pályáján elért győzelmével a Reghecamp által edzett alakulatnak pedig a többpontos előnye is elúszott. Érdekes módon azonban a bajnokság megnyerésére az esélyei mégis megnőttek. Hogy miért? Egyrészt azért, mert még mindig a Becali-gárdának van a legjobb kerete, másrészt, mert a legnagyobb rivális, az Astra csak bukdácsol. Számos játékosától meg kellett válnia, ráadásul éppen a Steaua javára, Marius Şumudică edző pedig a távozással fenyegetőzött.

Az előbbiek mellett állítólag további okok is azt igazolják, az idei szezonban Toşca és társai emelhetik fel a hőn áhított trófeát. Az egyik éppen a Dinamónál tapasztalható bizonytalanság. A másik fővárosi alakulatnál nincs minden a legnagyobb rendben: a sorozatos bírói tévedések következtében a főtámogató, Ionuţ Negoiţă a klub eladását helyezte kilátásba, a szurkolók pedig – ahogy az elmúlt években nemegyszer – az eredménytelen játékot ismét a játékosok és a vezetés szemére hányják. Ioan Andone vezetőedző tehát – aki az elmúlt napokban még ultimátumot is kapott – nem éppen nyugodt környezetben készülhet csapatával. Ráadásul a múlt héten főnököt is helyeztek a feje fölé, a román labdarúgás egyik volt fenegyerekét, Adrian Mutut.

A többi csapatnál fellelhető gondok miatt a bukmékereknél a második számú favorittá a Hagi által patronált Viitorul lépett, amely a tavalyi szezonban is kiváló alapszakaszt tudott maga mögött. Az már más kérdés, hogy a rájátszásban a Kárpátok Maradonájának csapata szinte egyetlen mérkőzést sem nyert meg. Harmadik helyre került a Craiova, amely jelenleg erős csapat benyomását kelti. Csökkent az esélye a Pandúroknak is, amely éppen a múlt héten jelentette be a fizetésképtelenséget: a játékosok azt remélik, megkapják a fizetésüket. A vezetők és az edző pedig azt, hogy a csapat nem veszti el a játékosokat.

Tekintettel arra, hogy a CFR hatpontos hátránnyal kezdte a szezont, a kolozsváriakkal nem sokan számolnak. Larie és társai azonban folyamatosan gyűjtik a pontokat, és a visszavágók előtt egy fordulóval már a hetedik helyen állnak. Ha így folytatják, a ponthátrány ellenére is bekerülhetnek a legjobb hat közé, utána pedig bármi elképzelhető. Legalábbis ezt nyilatkozta Vasile Miriuţă, aki mint tudjuk, nem szeret a levegőbe beszélni.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Legnézettebb

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.